recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse varkenshaas met roergebakken groenten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - medium dry sherry (100 ml)
  • - varkenshaasje (600 gram)
  • - boter (25 gram)
  • - Japanse sojasaus (100 ml)
  • - gembersiroop (2 eetlepels)
  • - olie (2 eetlepels)
  • - peultjes (200 gram)
  • - bospenen (6 )
  • - bosuitjes (3 )
  • - paksoi (1 struik)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de varkenshaasjes op kamertemperatuur zijn.
  • 2 Wrijf de varkenshaasjes in met versgemalen zwarte peper.
  • 3 Verwarm de boter in een hapjespan en bak de varkenshaasjes op redelijk hoog vuur in 3-4 minuten rondom bruin.
  • 4 Meng de sojasaus met de sherry en gembersiroop.
  • 5 Schenk dit mengsel over het vlees en laat de varkenshaasjes op zacht vuur in nog 10-15 minuten net gaar worden.
  • 6 Keer ze regelmatig en laat het vocht verdampen tot het vlees rondom omhuld is met een stroperige saus.
  • 7 Verwarm de sesamolie in een wok en schep de peultjes, penen, bosui en de witte paksoi-repen erdoor.
  • 8 Roerbak de groente 2-3 minuten.
  • 9 Schep dan ook de groene paksoi-repen erdoor en voeg een paar eetlepels sojasaus toe.
  • 10 Laat de groente in nog 2-3 minuten op matig hoog vuur beetgaar worden.
  • 11 Snijd de varkenshaasjes in dikke plakken en leg deze dakpansgewijs op warme borden.
  • 12 Schep de groente ernaast.
  • 13 Lekker met rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.