recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oosterse wintergroenten met vissticks

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (3 eetlepels)
  • - verse koriander (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - zoete chilisaus (4 eetlepels)
  • - groene kool (300 gram)
  • - hutspotgroenten (500 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - eiermie (250 gram)
  • - Wokolie (3 eetlepels)
  • - reuze vissticks (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de groene kool in repen van 1 cm.
  • 4 Bestrijk de vissticks dun met wokolie en leg ze in een kleine, lage ovenschaal.
  • 5 Bak ze in de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Kook de mie beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 7 Verhit tweederde van de wokolie in een wok en roerbak de knoflook, hutspotgroenten en groene kool 2-3 minuten.
  • 8 Meng de chilisaus met de sojasaus en het water en schep dit door de groenten.
  • 9 Laat de groenten op matig hoog vuur in nog 3-4 minuten gaar worden.
  • 10 Giet de mie af en verdeel de mie over wijde kommen.
  • 11 Schep de groenten met saus erop en leg de vissticks erop.
  • 12 Strooi de koriander erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.