recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Op de huid gebakken zalmfilet op citroenrisotto

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - zalmfilets met huid (4 )
  • - boter (15 gram)
  • - spitskool (400 gram)
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - doperwten (150 gram)
  • - visbouillon (van tabletten) (750 ml)
  • - citroen (1 )
  • - risottorijst (300 gram)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (5 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Bak de ui en rijst in een hapjespan met tweevijfde van de olijfolie zachtjes glazig.
  • 3 Rasp de citroen en pers deze uit.
  • 4 Roer er enkele eetlepels citroensap door en schenk dan de bouillon erbij.
  • 5 Kook de rijst al roerende in 20 minuten smeuïg en beetgaar.
  • 6 Hak de dille fijn.
  • 7 Snijd de spitskool in fijne reepjes.
  • 8 Warm de doperwten en citroenrasp de laatste 5 minuten mee.
  • 9 Klop in een slaschaal citroensap met de rest van de olijfolie, de helft van de dille en wat zout en peper tot een dressing en schep de spitskool erdoor.
  • 10 Wrijf de zalm in met wat citroensap, zout en peper.
  • 11 Bak de filets eerst op de huidkant 5 minuten in een koekenpan met hete boter.
  • 12 Keer de filets en bak ze in nog 3-4 minuten bijna gaar.
  • 13 Schep de risotto in diepe borden en leg de zalm erop.
  • 14 Strooi er wat dille over en geef de salade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.