recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Open lasagne met courgette en mozzarella

Voorgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - courgette (1 )
  • - oreganoblaadjes (2 eetlepel(s))
  • - citroenschil (1 eetlepel(s))
  • - knoflook (1 teen)
  • - chilipoeder
  • - buffelmozzarella (1 bol(len))
  • - lasagnevellen (4 )
  • - geraspte parmezaanse kaas (25 gram)
  • - olijfolie (1 eetlepel(s))
  • - tomatenpuree (2 eetlepel(s))
  • - ovenschaaltjes (4 kleine)
  • - water (200 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verwarm de oven op 200 °C; hak de oreganoblaadjes fijn; pers de knoflook; snijd elke bol buffelmozzarella in 12 dunne plakken; vet de ovenschaaltjes in.
  • 2 Rasp de courgette grof en meng de oregano, citroenschil en knoflook met wat versgemalen chilipeper en zwarte peper en zout erdoor.
  • 3 Bestrooi de mozzarella met zout en peper.
  • 4 Steek uit elk lasagnevel 3 rondjes van 5-6 cm uit.
  • 5 Leg in elk schaaltje een rondje lasagne, leg er een plakje mozzarella en een toef courgette op.
  • 6 Leg hierop nog 2 keer een laag lasagne, mozzarella en courgette.
  • 7 Strooi de Parmezaanse kaas erover en druppel er een beetje olijfolie erover.
  • 8 Roer de tomatenpuree los met de afgemeten hoeveelheid water, wat olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • 9 Schenk dit rond de lasagnetaartjes op de bodem van de schaaltjes.
  • 10 Schuif de schaaltjes in de oven en bak de lasagne in de oven in 25 minuten gaar en goudbruin, het bovenste laagje wordt lekker knapperig.