recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Open lasagne met courgette en mozzarella

Voorgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - courgette (1 )
  • - oreganoblaadjes (2 eetlepel(s))
  • - citroenschil (1 eetlepel(s))
  • - knoflook (1 teen)
  • - chilipoeder
  • - buffelmozzarella (1 bol(len))
  • - lasagnevellen (4 )
  • - geraspte parmezaanse kaas (25 gram)
  • - olijfolie (1 eetlepel(s))
  • - tomatenpuree (2 eetlepel(s))
  • - ovenschaaltjes (4 kleine)
  • - water (200 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verwarm de oven op 200 °C; hak de oreganoblaadjes fijn; pers de knoflook; snijd elke bol buffelmozzarella in 12 dunne plakken; vet de ovenschaaltjes in.
  • 2 Rasp de courgette grof en meng de oregano, citroenschil en knoflook met wat versgemalen chilipeper en zwarte peper en zout erdoor.
  • 3 Bestrooi de mozzarella met zout en peper.
  • 4 Steek uit elk lasagnevel 3 rondjes van 5-6 cm uit.
  • 5 Leg in elk schaaltje een rondje lasagne, leg er een plakje mozzarella en een toef courgette op.
  • 6 Leg hierop nog 2 keer een laag lasagne, mozzarella en courgette.
  • 7 Strooi de Parmezaanse kaas erover en druppel er een beetje olijfolie erover.
  • 8 Roer de tomatenpuree los met de afgemeten hoeveelheid water, wat olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • 9 Schenk dit rond de lasagnetaartjes op de bodem van de schaaltjes.
  • 10 Schuif de schaaltjes in de oven en bak de lasagne in de oven in 25 minuten gaar en goudbruin, het bovenste laagje wordt lekker knapperig.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.