recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Open lasagne met koolrabi en gerookte zalm

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (grof geraspt) (50 gram)
  • - gerookte wilde zalm (200 gram)
  • - koelverse lasagnebladen (1 pak)
  • - Crème fraîche (200 ml)
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - koolrabi (2 )
  • - haricot verts (100 gram)
  • - boter (25 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Schil de koolrabi's en snijd deze in dunne plakken.
  • 3 Smoor de bonen en koolrabi in een hapjespan met boter en wijn afgedekt in 8 minuten beetgaar.
  • 4 Schep de groenten met een schuimspaan in een vergiet en roer de crème fraîche door het smoorvocht.
  • 5 Snijd de lasagnebladen in 3 stukken per persoon van circa 15 x 9 cm.
  • 6 Vet een eenpersoons-ovenschaaltjes dun in en leg er een vel lasagne in.
  • 7 Leg hierop dakpansgewijs de helft van plakjes koolrabi met daarop de helft van de zalm en de helft van de boontjes.
  • 8 Leg hierop weer een vel lasagne met opnieuw een laag koolrabi, zalm en boontjes.
  • 9 Dek af met het laatste vel lasagne.
  • 10 Schenk de roomsaus erover en strooi de kaas erover.
  • 11 Bak de lasagne in de oven in 20 minuten gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.