recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Open lasagne met verse zalm

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (grof geraspt) (25 gram)
  • - trostomaten (tasty tom) (2 )
  • - koelverse lasagnebladen (4 )
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - verze zalmfilet (4 stukken)
  • - slagroom (200 ml)
  • - cavroux geitenkaas bieslook (150 gram)
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - preien (2 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: 4 lage ovenschaaltjes, ingevet.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Snijd de prei in dunne ringen.
  • 4 Halveer de lasagnebladen.
  • 5 Snijd de trostomaten in plakjes.
  • 6 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en schep de prei met de helft van de wijn erdoor.
  • 7 Smoor de prei in 2-3 minuten beetgaar.
  • 8 Maak de geitenkaas in een diep bord los en roer met de slagroom tot een romige saus, voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  • 9 Wrijf de zalmfilets in met zout, versgemalen peper en citroensap.
  • 10 Leg in elk ovenschaaltje een half lasagnevel en strijk er de helft van de geitenkaassaus over uit.
  • 11 Schep de prei erop en leg hierop de stukken zalm.
  • 12 Bedek de zalm met plakjes tomaat en dek alles af met een half lasagnevel.
  • 13 Strijk de rest van de geitenkaassaus over de bovenkant uit en strooi de Parmezaanse kaas erover.
  • 14 Schenk de resterende wijn op de bodem van de schaaltjes.
  • 15 Schuif de schaaltjes in de oven en bak de lasagne in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.