recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Open lasagne met vis en tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - kerstomaatjes aan een tros (250 g)
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - koelverse lasagnevellen (6 vellen)
  • - kookroom (200 ml)
  • - kleine rode ui (1 stuks)
  • - peterselie (1 eetlepel)
  • - vers dille (1 eetlepel)
  • - roze garnalen (100 g)
  • - pangasiusfilet (400 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de pangasiusfilet in kleine blokjes; Hak de vers dille fijn; Hak de peterselie fijn; Snipper de kleine rode ui fijn; Halveer de koelverse lasagnevellen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Meng de vis met de garnalen, kruiden, ui, 0,25 deel van de room en zout en peper naar smaak.
  • 4 Vet kleine lage ovenschaaltjes in en schenk een beetje room op de bodem.
  • 5 Leg er een vel lasagne in.
  • 6 Verdeel de helft van de vis erover en dek dit af met een tweede vel lasagne.
  • 7 Herhaal dit nog een keer.
  • 8 Schenk de rest van de room over de lasagne en leg de plakjes mozzarella erop.
  • 9 Leg op elk stapeltje een takje met kerstomaatjes.
  • 10 Schuif de schaaltjes in de oven en laat de lasagne in 20-25 minuten goudbruin en gaar worden.
  • 11 Wijntip: Frisse wite wijn, zoals Soave of Pinot Grigio uit Italië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.