recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Open lasagne met zalm en broccolipuree

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - boter (15 gram)
  • - ui (1 )
  • - broccoli (300 gram)
  • - Crème fraîche (200 ml)
  • - verse dille (fijngeknipt) (2 eetlepels)
  • - koelverse lasagnevellen (4 )
  • - verse zalmfilet (600 gram)
  • - parmezaanse kaas (50 gram)
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - water (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de broccoli in roosjes.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Smelt de boter in een pan en smoor de ui en broccoli met het water afgedekt in 6 minuten gaar.
  • 5 Pureer de groente met smoorvocht in de blender en meng de helft van de crème fraîche erbij, dille en zout en peper naar smaak door.
  • 6 Halveer de lasagnebladen.
  • 7 Gebruik voor elk persoon een ovenschaaltje en vet deze in.
  • 8 Leg een lasagnevel in het ovenschaaltje.
  • 9 Strijk de broccolipuree erover uit.
  • 10 Snijd de zalm in plakjes.
  • 11 Bestrooi de zalm met zout en peper en leg de plakjes dakpansgewijs op de broccolipuree.
  • 12 Leg de andere lasagnevellen erop en strijk de overige crème fraîche erover uit.
  • 13 Strooi de Parmezaanse kaas erover en schenk de wijn er omheen.
  • 14 Bak de lasagne in de oven in 25 minuten gaar en lichtbruin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.