recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Open pakketjes van bakpapier

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - haricots verts (100 g)
  • - pastinaken (4 stuks)
  • - kastanjechampignons (250 g)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - verse italiaanse kruiden (2 eetlepels)
  • - geurige olijfolie extra vergine (5 eetlepels)
  • - geitenkaas van 1 cm dik (3 plakken)
  • - tros cherrytomaatjes (250 g)
  • - knolselderij (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Halveer de haricots verts; Schil de knolselderij; Boen de pastinaken goed schoon; Snijd de knoflook in plakjes; Hak de verse Italiaanse kruiden fijn.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 3 Kook de haricots verts in 4-5 minuten beetgaar.
  • 4 Snijd de knolselderij en pastinaken in grove stukken.
  • 5 Meng ze met de haricots verts, champignons, knoflook, kruiden en de helft van de olijfolie.
  • 6 Schep dit mengsel op grote stukken bakpapier.
  • 7 Strooi er zout en peper over, leg de kaas en trosjes tomaat erop.
  • 8 Vouw het bakpapier langs de vulling omhoog, draai de uiteinden als een toffeepapier dicht, maar zorg dat het pakketje boven de vulling open blijft.
  • 9 Druppel er nog wat olie over.
  • 10 Bak de pakketjes op de bakplaat in de oven in 25-30 minuten gaar.
  • 11 Wijntip: intense witte wijn, zoals Sancerre of Mâcon Villages.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.