recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Open ravioli met paddenstoelen en gorgonzola

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (50 gram)
  • - gorgonzola (200 gram)
  • - Crème fraîche (250 ml)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - cantharellen (100 gram)
  • - portobello's (4 stuks)
  • - grote ui (1 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - lasagna (8 vellen)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de vellen lasagne in een hapjespan met ruim water in 8 minuten beetgaar. De lasagnavellen mogen niet op elkaar liggen. Indien het niet in een keer in de hapjespan past, doe het het dan in meerdere keren.
  • 2 Laat ze over de rand van een vergiet uitlekken.
  • 3 Snijd de ui in dunne partjes.
  • 4 Maak de cantharellen schoon en snijd portobello's in dikke plakken.
  • 5 Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 6 Schep alle paddenstoelen erdoor en bak ze op hoog vuur mooi bruin.
  • 7 Schep de tijm er met wat zout en versgemalen peper door.
  • 8 Schep ze op een bord.
  • 9 Roer de wijn door het bakvet en laat het vocht 1 minuut goed bruisend koken.
  • 10 Roer dan de room erdoor en kook alles 2-3 minuten op hoog vuur in.
  • 11 Snijd de gorgonzola in stukjes.
  • 12 Gebruik per persoon een ovenschaaltje.
  • 13 Leg in elk ovenschaaltje een vel lasagne.
  • 14 Verdeel de paddenstoelen over de schaaltjes.
  • 15 Schep er een lepel van de roomsaus over en verdeel de stukjes gorgonzola erover.
  • 16 Leg de laatste lasagnevellen erop en verdeel de roomsaus erover.
  • 17 Strooi de Parmezaanse kaas erover.
  • 18 Bak de lasagne voor het serveren in een voorverwarmde oven van 200 °C in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 19 Lekker met een groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.