recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Open ravioli met paddenstoelen en rauwe ham

Voorgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - rauwe ham (6 plakken)
  • - parmezaanse kaas (100 g)
  • - nootmuskaat
  • - melk (250 ml)
  • - bloem (25 g)
  • - boter (25 g)
  • - (platte) peterselie (2 eetlepels)
  • - cantharellen (100 g)
  • - kastanjechampignons (250 g)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - koelverse lasagnebladen (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de kastanjechampignons in stukken; Snijd de cantharellen in stukken; Hak de (platte) peterselie fijn; Halveer de rauwe ham.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 3 Snijd de lasagnevellen in stukken van 10 x 10 cm (3 per persoon) en kook ze in ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar.
  • 4 Bak de paddenstoelen met knoflook in hete olie op hoog vuur bruin.
  • 5 Schep de peterselie met zout en peper naar smaak erdoor.
  • 6 Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en voeg al roerende de melk toe.
  • 7 Blijf roeren tot de saus glad is.
  • 8 Meng de helft van de kaas erdoor, plus zout, peper en nootmuskaat.
  • 9 Leg op elk stuk lasagne een stuk rauwe ham, schep er wat paddenstoelen op en vouw het dubbel.
  • 10 Leg de open ravioli in ingevette kleine ovenschaaltjes en verdeel de saus en kaas erover.
  • 11 Laat de ravioli in de oven in 8-10 minuten goudbruin worden.
  • 12 Wijntip: volle witte wijn, bijvoorbeeld Saint-Véran of Mâcon Villages.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.