recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Opgerolde koek met roodfruit

Nagerecht
8 personen
60 min
Ingrediënten
  • - verse frambozen (125 gram)
  • - frambozen-perzikjam (5 eetlepels)
  • - Griekse yoghurt (200 ml)
  • - slagroom (250 ml)
  • - blanke hazelnoten (50 gram)
  • - bloem (25 gram)
  • - maïzena (25 gram)
  • - kristalsuiker (100 gram)
  • - eieren (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Maak op een bakplaat een vorm van bakpapier van 25 x 25 cm en 2 cm hoog.
  • 3 Zet de hoeken met paperclips vast.
  • 4 Klop in een kom de eieren met de suiker met de handmixer tot een lichtgele, schuimige massa.
  • 5 Maal de hazelnoten fijn.
  • 6 Spatel de maïzena, bloem en hazelnoten erdoor.
  • 7 Strijk het beslag in de vorm uit.
  • 8 Bak de koek in de oven in 15-20 minuten goudgeel.
  • 9 Rol de koek met het bakpapier direct uit de oven op en laat hem afkoelen tot lauw.
  • 10 Klop de slagroom stijf en klop de yoghurt en jam erdoor.
  • 11 Prak iets minder dan de helft van de frambozen fijn en meng ze door de helft van de room.
  • 12 Rol de koek terug, verwijder het papier en bestrijk de koek met de frambozenroom.
  • 13 Rol de koek weer op, leg de opgerolde koek op een schaal en bestrijk de rol rondom met de overige room.
  • 14 Garneer met de rest van de frambozen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.