recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Oranje paprikarisotto

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - bladpeterselie (4 eetlepels)
  • - grana padano kaas (50 gram)
  • - kookroom (50 gram)
  • - witte wijn (droge) (50 ml)
  • - risotto rijst (250 gram)
  • - boter (40 gram)
  • - paprika's (2 oranje)
  • - chorizo (80 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (groot) (1 )
  • - kippenbouillon (tablet of pot) (700 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de bouillon(vers of van een blokje) tot net onder het kookpunt.
  • 2 Snijd de ui, knoflook, chorizo en paprika’s in heel kleine blokjes.
  • 3 Smelt de boter in een brede pan en bak hierin de ui, knoflook, chorizo en bleekselderij 5 minuten.
  • 4 Bak de rijst een minuut mee, blus dan af met de wijn.
  • 5 Voeg nu de blokjes paprika toe.
  • 6 Voeg onder voortdurend roeren gedurende 20 à 25 minuten steeds wat bouillon toe.
  • 7 De rijst mag telkens een klein beetje aanbakken op de bodem voor de smaak.
  • 8 Voeg de room toe en maak op smaak met peper en zout.
  • 9 Rasp de Grana Padano en hak de peterselie.
  • 10 Verdeel de risotto over 4 warme diepe borden en besprenkel met de kaas en peterselie.
  • 11 Serveer direct.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.