recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ossenhaas met aubergine en romige paprikasaus

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - gegrilde rode paprika's (1 pot)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - slagroom (125 ml)
  • - aubergine (1 )
  • - verse tagliatelle (250 gram)
  • - ossenhaas (4 stukken)
  • - roomboter (25 gram)
  • - bosuitjes (2 )
  • - zout (0.5 theelepel)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de gegrilde rode paprika uitlekken.
  • 2 Hak de oregano fijn.
  • 3 Snij de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • 4 Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
  • 5 Pureer de paprika's in een blender met de paprikapoeder, oregano, het zout, versgemalen zwarte peper en de slagroom.
  • 6 Bestrooi de blokjes aubergine met wat zout.
  • 7 Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 8 Wrijf de biefstukjes in met zout en peper.
  • 9 Verwarm de roomboter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
  • 10 Leg de biefstukken erin en bak ze in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 11 Van binnen mogen ze rood tot rosé blijven.
  • 12 Leg de biefstukken op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 13 Bak in het bakvet de stukjes aubergine en bosui al omscheppend in 2-3 minuten mooi bruin en gaar.
  • 14 Schep het auberginemengsel op de biefstuk.
  • 15 Roer de paprikasaus door het bakvet en verwarm de saus al roerende nog 1-2 minuten.
  • 16 Schep de saus rond de biefstuk.
  • 17 Schep de uitgelekte tagliatelle naast de biefstuk.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.