recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ossenhaas met gekaramelliseerde appel en cidersaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - slagroom (250 ml)
  • - ossenhaas (4 )
  • - runderfond (200 ml)
  • - appels (2 )
  • - suiker (1 eetlepel)
  • - appelcider (250 ml)
  • - boter (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Smelt de helft van de boter in een hapjespan en roer er eenvijfde cider en suiker door.
  • 2 Snijd de appel in vijf partjes per persoon.
  • 3 Leg de appelpartjes erin en laat ze afgedekt in 6-8 minuten zachtjes gaar worden.
  • 4 Laat dan zonder deksel zoveel vocht verdampen dat de appelpartjes omhuld zijn met een glanzend laagje.
  • 5 Kook intussen de rest van de cider met de fond tot de helft in.
  • 6 Wrijf het vlees in met zout en peper en bak ze in een koekenpan met de rest van de boter in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 7 Houd het vlees warm in aluminiumfolie.
  • 8 Roer het ingekookte vocht met de room door het bakvet en laat dit op hoog vuur al roerende inkoken tot een saus.
  • 9 Schep de saus in het midden op warme borden en leg de ossenhaas erin.
  • 10 Verdeel de partjes appels met de peterselie erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.