recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ossenhaas met paté en peer

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - vleesfond (150 ml)
  • - rode wijn (150 ml)
  • - peer (1 stuks)
  • - roompaté (100 g)
  • - boter (50 g)
  • - versgemalen peper
  • - ossenhazen (4 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met gebakken struikjes witlof.
  • 2 Voorbereiding: Breng de ossenhazen op kamertemperatuur; Schil de peer en verdeel in 12 partjes.
  • 3 Wrijf de ossenhazen in met zout en peper.
  • 4 Verhit de boter in een koekenpan en bak de ossenhazen op hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 5 Keer ze halverwege.
  • 6 Halveer intussen het plakje paté en snijd de helften elk overlangs door, zodat 4 plakjes ontstaan.
  • 7 Leg de ossenhazen op een bakplaat en bedek ze met een plakje paté.
  • 8 Schuif de bakplaat 10 cm onder de hete grill en laat de paté in 2-3 minuten iets smelten.
  • 9 Bak intussen de plakjes peer in het bakvet op hoog vuur mooi bruin.
  • 10 Leg de ossenhazen op warme borden en rangschik op elke ossenhaas 3 partjes peer.
  • 11 Roer de wijn en vleesfond door het bakvet en kook het geheel op hoog vuur in tot een mooie jus.
  • 12 Schep de jus rond de ossenhaas.
  • 13 Wijntip: Volle rode wijn, zoals Castillo de Pastores Gran Reserva of merlot uit Argentinië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.