recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ossenhaas met rodewijnjus+paddenstoelen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rode wijn (300 ml)
  • - vleesfond (1 pot)
  • - tijm (2 takjes)
  • - boter (75 g)
  • - paddenstoelen seizoensmelange (300 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - witlof (4 struikjes)
  • - suiker (1 theelepel)
  • - ossenhaas biefstukjes (4 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de wijn en vleesfond met de tijm op hoog vuur tot de helft in.
  • 2 Bak de paddenstoelen in 0,33 van de boter op hoog vuur bruin.
  • 3 Breng op smaak met zout, peper en wat balsamicoazijn.
  • 4 Roerbak de witlof in 0,33 van de boter in een wok en schep er suiker, 0,5 eetlepel balsamicoazijn en zout en peper door.
  • 5 Wrijf de biefstukken in met zout en peper en bak ze in 0,33 van de boter in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 6 Houd de biefstukjes warm en roer het ingekookte vocht door het bakvet.
  • 7 Warm de jus goed door.
  • 8 Serveer de biefstukjes op warme borden met wat jus erover en de paddenstoelen en witlof ernaast.
  • 9 Wijntip: Volle, rijpe rode wijn, zoals Merlot of Valdepeñas Crianza.