recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ossenhaas met roquefort

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - versgemalen zwarte peper
  • - mosterd (1 theelepel)
  • - bosvruchtenjam (2 eetlepels)
  • - vleesfond (100 ml)
  • - rode wijn (100 ml)
  • - roquefort (50 g)
  • - ossenhaas (4 stukken)
  • - boter (25 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappeltorentjes of rösti en roergebakken witlof.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de Roquefort in dunne plakjes.
  • 3 Verhit de boter in een hapjespan en bak de stukken ossenhaas op hoog vuur in 2-3 minuten bruin.
  • 4 Keer ze en leg de plakjes roquefort op het vlees.
  • 5 Zet een deksel op de pan en bak de onderkant van de ossenhaas in 2-3 minuten mooi bruin.
  • 6 Leg het vlees op de warme borden en houd ze warm.
  • 7 Roer de wijn, fond, jam en mosterd door het bakvet en laat dit inkoken tot een lichtgebonden jus.
  • 8 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 9 Schep de jus rond het vlees.
  • 10 Wijntip: Krachtige rode wijn, zoals cabernet sauvignon of merlot.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.