recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ovencurry van kipbraadsticks en bloemkool

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - knoflook (2 tenen)
  • - milde currypasta (2 eetlepels)
  • - olie (2 eetlepels)
  • - kipbraadsticks (8 )
  • - bloemkoolroosjes (350 gram)
  • - ui (1 )
  • - kippenbouillon (tablet) (250 ml)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - komkommer (1 )
  • - yoghurtdressing (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Snijd de ui in dunne partjes.
  • 4 Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • 5 Meng de knoflook met de currypasta of kerriepoeder, wat zout en de olie.
  • 6 Wrijf de braadsticks in met de helft van het currymengsel en leg ze in een lage ovenschaal.
  • 7 Leg de bloemkoolroosjes en uipartjes ertussen.
  • 8 Roer de rest van het currymengsel door de bouillon en schenk de bouillon over de groente in de ovenschaal.
  • 9 Laat de braadsticks en bloemkool in de oven in 30 minuten gaar worden.
  • 10 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 11 Meng in een schaal de komkommer met de dressing.
  • 12 Serveer de curry met de rijst en salade.