recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ovengedroogde prosciutto crudo met gebakken paddenstoelen

Voorgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - prosciutto crudo (150 gram)
  • - champignons (250 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie 'extra vierge' (4 eetlepel(s))
  • - boterhammen (2 )
  • - peterselie (2 eetlepel(s))
  • - aceto balsamico (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Zet de oven aan op 100 graden.
  • 2 Snijd de peterselie fijn.
  • 3 Spreid de helft van de plakjes ham uit op een vel bakpapier op het ovenrek en zet de plakjes 30 minuten in de oven.
  • 4 Herhaal dit met de rest van de ham.
  • 5 Veeg de paddenstoelen schoon en verdeel de grote in stukken.
  • 6 Plet de knoflook met de zijkant van een mes.
  • 7 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de paddenstoelen en de knoflook in gedurende 4 minuten.
  • 8 Breng op smaak met zout en peper en verwijder de knoflook.
  • 9 Rooster de boterhammen (wit of bruin).
  • 10 Verwijder de korstjes en snijd de boterhammen schuin in tweeën.
  • 11 Leg op 4 borden de 0.5 boterham en verdeel de paddenstoelen erover, bestrooi met peterselie.
  • 12 Breek de gedroogde ham in stukken, verdeel over de paddenstoelen en druppel er enkele druppels balsamico over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.