Ga naar de hoofdinhoud

Ovengroenten met citroenricotta

4 personen Gemiddeld 75 minuten Voorgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de ricotta met een garde luchtig en meng met de schil van de citroen, 2 el olijfolie, zout en versgemalen peper. Zet de citroenricotta apart. Schil de wortelen en snijd ze in de lengte doormidden. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie en 1 el honing. Breng op smaak met een snuf zeezout en zet in de oven. Snijd de bieten in partjes en courgette in dikke repen met dezelfde lengte als de wortelen. Doe de courgette en bieten in een aparte kom en breng op smaak met 1 el olijfolie, versgemalen peper en zout. Leg na 25 minuten de bieten op de bakplaat bij de wortelen. Bak 10 minuten en voeg daarna de courgette toe. Bak nogmaals 10 minuten, of tot alle groenten gaar zijn. Maak een dressing door de helft van het citroensap te mengen met 125 ml olijfolie, de overige honing, mosterd, een snuf peper en wat zeezout. Meng goed. Verdeel de groenten met de dressing over de borden. Schep een flinke lepel citroenricotta naast de groenten. Garneer met wat blaadjes basilicum.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 566 kcal
Eiwit 8 g
Koolhydraten 17 g
Vet 51 g
Waarvan verzadigd 11 g
Trefwoorden groentenreceptenricotta