recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ovenschotel met tilapia filet en aardappel

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - geraspte belegen kaas (100 g)
  • - aardappelen (750 g)
  • - kerriepoeder (3 theelepels)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - tilapia filets (500 g)
  • - (vis)bouillon (100 ml)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - prei (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de prei in dunne ringen; Ontdooi de tilapia filets; Kook de aardappelen beetgaar.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Roerbak de prei 2-3 minuten in de hete olie.
  • 4 Verdeel de prei in een ingevette ovenschaal en schenk de bouillon erbij.
  • 5 Kruid de tilapia filets met zout, peper, tijm en kerriepoeder en leg ze op de prei.
  • 6 Rasp de aardappelen en meng ze luchtig met de kaas en peper naar smaak.
  • 7 Verdeel dit mengsel over de vis.
  • 8 Bak de visschotel in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
  • 9 Wijntip: Krachtige witte wijn, bijvoorbeeld Chenin Blanc/Droë Steen uit Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.