recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ovenschotel met witvis

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - citroensap(vers) (4 eetlepels)
  • - rode ui (1 )
  • - olijfolie (100 ml)
  • - ciabattabroodje (1 )
  • - basilicum (1 bakje)
  • - knoflook (1 teen)
  • - kabeljauw (400 gram)
  • - aubergine (1 )
  • - courgette (1 )
  • - tomaten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: ovenschotel, keukenmachine.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Was alle groenten en snijd de tomaat, courgette en aubergine in zeer dunne plakjes.
  • 4 Snijd ook de kabeljauw in flinterdunne plakjes.
  • 5 Bestrooi alles licht met zout.
  • 6 Smeer de ovenschaal in met olie en leg op de bodem dakpansgewijs plakken courgette, aubergine en tomaat.
  • 7 Leg daarop de in plakjes gesneden kabeljauw en daarover nog een laag courgette, aubergine en tomaat.
  • 8 Snijd de knoflook in plakken en het maak stukjes van het ciabattabroodje.
  • 9 Maak met een keukenmachine kruim van knoflook, basilicum en de ciabatta en strooi dit over inhoud van de ovenschaal.
  • 10 Besprenkel met een paar eetlepels olijfolie.
  • 11 Zet de schaal vijfentwintig minuten in de oven.
  • 12 Snijd de ui fijn en fruit deze in de resterende olijfolie.
  • 13 Voeg dan het citroensap toe.
  • 14 Besprenkel de schotel met het mengsel van de ui, olie en citroensap als hij uit de oven komt.