recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ovenschotel van appels gevuld met kruidig gehakt op prei

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - zout (1 eetlepel)
  • - gesneden prei (600 gram)
  • - vloeibare margarine (2 eetlepels)
  • - rozijnen (50 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - kerriepoeder (1.5 eetlepel)
  • - beschuiten (2 )
  • - half om half gehakt (500 gram)
  • - appels (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Schil de appels, halveer ze en snijd de klokhuizen eruit.
  • 3 Verkruimel de beschuiten.
  • 4 Pers de knoflook.
  • 5 Meng het gehakt met het beschuitkruim, de kerriepoeder, knoflook, peterselie, rozijnen en het zout.
  • 6 Kneed het gehakt goed door en verdeel het in twee stukken per persoon.
  • 7 Druk het gehakt op de appels en vorm het zo dat ze mooi bol gevuld zijn.
  • 8 Verhit de margarine in een wok en roerbak de prei met wat zout en peper in 2-3 minuten beetgaar.
  • 9 Verdeel de prei in een grote lage ovenschaal en zet de appels ertussen.
  • 10 Schenk een scheutje water op de bodem en schuif de schaal in de oven.
  • 11 Bak de gevulde appels in 25-30 minuten mooi bruin en gaar.
  • 12 Lekker met aardappelpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.