recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ovenschotel van kip met pastinaak en wortel

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - melk (150 ml)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - rozemarijn (2 takjes)
  • - ui (1 )
  • - winterwortel (300 gram)
  • - pastinaken (400 gram)
  • - mosterd (2 eetlepels)
  • - kipkarbonades (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Wrijf de kipkarbonades in met zout, peper en mosterd en leg ze in een braadslede.
  • 3 Schil de pastinaken en snijd het in stukken.
  • 4 Schil de winterwortel en snijd deze in stukken.
  • 5 Snijd de ui in dunne partjes.
  • 6 Knip de rozemarijn in stukjes.
  • 7 Leg de stukken pastinaak en wortel, de uienpartjes en de takjes rozemarijn ertussen.
  • 8 Strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over en druppel er tweederde van de olijfolie over.
  • 9 Schenk het water op de bodem van de braadslede.
  • 10 Bak de kip en groente in de oven in 35-40 minuten gaar.
  • 11 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en serveer ze bij de kipschotel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.