recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ovenschotel van kipshoarma en gebakken prei

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - turkse knoflooksaus (10 eetlepel(s))
  • - pot platte peterselie (1 )
  • - geraspte kaas, belegen (100 gram)
  • - paneermeel (3 eetlepels)
  • - grote preien (2 )
  • - ijsbergsla (0.5 )
  • - hete melk (200 ml)
  • - boter (2 eetlepel(s))
  • - olijfolie (5 eetlepel(s))
  • - kipshoarma (800 gram)
  • - kruimige aardappelen (750 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd in stukken.
  • 2 Breng de aardappelen in een laagje water aan de kook en laat met het deksel erop 20 minuten zachtjes koken.
  • 3 Snijd de sla in zeer fijne reepjes.
  • 4 Snijd de prei in ringen en was deze.
  • 5 Bak ondertussen de shoarma 10 minuten in een grote koekenpan op hoog vuur met 0.75 deel van de olijfolie.
  • 6 Giet de aardappelen af en stamp ze zeer fijn of gebruik een pureeknijper.
  • 7 Voeg de boter en melk toe, roer tot een puree.
  • 8 Meng de ijsbergsla door de hete puree en maak op smaak met zout.
  • 9 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 10 Vet een ovenschaal in met wat olie en verdeel de shoarma over de bodem.
  • 11 Haal een stuk keukenpapier door de koekenpan van de shoarma en bak hierin 3 à 5 minuten de prei met de rest van de olie op hoog vuur.
  • 12 Maak op smaak met iets zout.
  • 13 Verdeel de prei over het vlees.
  • 14 Verdeel de puree over de prei en trek er lange strepen in met een vork.
  • 15 Meng het paneermeel met de kaas, bestrooi hiermee de puree.
  • 16 Bak circa 15 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
  • 17 Pluk de blaadjes van de peterselie en hak grof, maar bewaar wat hele blaadjes voor garnering.
  • 18 Meng de gehakte peterselie met de knoflooksaus.
  • 19 Bestrooi de ovenschotel met de peterselie en serveer met de knoflook-peterselie-saus apart.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.