recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ovenschotel van vis met hutspotgroenten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - melk (150 ml)
  • - toscaanse visfilet (500 gram)
  • - groene olijven zonder pit (100 gram)
  • - tomaten (250 gram)
  • - hutspotgroenten (500 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Verhit tweederde van de olie in een wok en roerbak de hutspotgroenten in 3-4 minuten beetgaar.
  • 5 Snijd de tomaten in stukken.
  • 6 Schep de tomaten en olijven erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Verdeel de vis in acht stukken.
  • 8 Leg de stukken vis in een ingevette lage ovenschaal en schep de groenten erover.
  • 9 Laat de vis met groenten in de oven in 20 minuten gaar worden.
  • 10 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en de rest van de olijfolie tot een smeuïge puree.
  • 11 Serveer de puree bij de visschotel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.