recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paaseitjestaart

Nagerecht
12 personen
90 min
Ingrediënten
  • - wit rolfondant à 150 gram (2 pakjes)
  • - slagroomversteviger (1 zakje)
  • - poedersuiker (40 g)
  • - advocaat (3 eetlepel)
  • - slagroom (250 ml)
  • - chocolade paaseitjes (200 g)
  • - rasp van een sinaasappel (1 )
  • - grote appels (2 )
  • - eieren (4 )
  • - tafelsuiker (200 g)
  • - zachte boter (200 g)
  • - gemalen kardemom (2 theelepels)
  • - zelfrijzend bakmeel (200 g)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Bekleed de bodem van een springvorm (20-22 cm) met bakpapier.
  • 3 Schil en rasp de appels.
  • 4 Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de kardemom en een snuf zout.
  • 5 Klop in een beslagkom de boter met de tafelsuiker tot een luchtige, romige crème.
  • 6 Klop één voor één de eieren erdoor.
  • 7 Voeg een volgend ei pas toe als het vorige ei geheel is opgenomen.
  • 8 Spatel dan achtereenvolgens de geraspte appel, het sinaasappelrasp en het meelmengsel erdoor.
  • 9 Doe het beslag over in de springvorm en bak de taart in 40-50 minuten mooi bruin en gaar.
  • 10 Laat de taart eerst 10 minuten in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat het op een rooster verder afkoelen.
  • 11 Hak de helft van de chocolade-eitjes in stukjes en halveer de resterende eitjes in de lengte.
  • 12 Klop in een kom de slagroom met de advocaat, poedersuiker en de slagroomversteviger stijf en spatel de gehakte chocolade erdoor.
  • 13 Snijd de taart overlangs in 3 lagen.
  • 14 Bestrijk de onderste en de middelste taartlaag met de advocaatroom en leg ze op elkaar op een platte schaal.
  • 15 Leg de bovenste taartlaag erop.
  • 16 Rol de fondant volgens de aanwijzingen uit tot een ronde lap van Ø 30 cm en bekleed de bovenkant en zijkant van de taart met de fondant.
  • 17 Vouw de overtollige fondant onder de taart.
  • 18 Garneer de taart bovenop met de chocolade-eitjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.