recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paashaascakejes met witte en bruine chocolade

Nagerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - zout (0.25 theelepel)
  • - gekleurde garneersnoepjes
  • - zelfrijzend bakmeel voor de vormpjes (2 eetlepels)
  • - zelfrijzend bakmeel (200 gram)
  • - fijne tafelsuiker (200 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - witte chocola (100 gram)
  • - sinaasappel (1 )
  • - eieren (4 )
  • - roomboter (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zet alle ingrediënten klaar en weeg ze af.
  • 2 Snijd de boter in blokjes en doe ze in een kom.
  • 3 Laat de boter bij kamertemperatuur zacht worden.
  • 4 Je kunt de kom ook op de verwarming zetten, dan gaat het wat sneller.
  • 5 Houd het in de gaten, want de boter mag niet gaan smelten.
  • 6 Laat ook de eieren op kamertemperatuur komen.
  • 7 Boen de sinaasappel goed schoon onder warm stromend water en dep de sinaasappel droog.
  • 8 Rasp de oranje schil er dun af.
  • 9 Pers de sinaasappel uit.
  • 10 Breek de witte chocolade in stukjes en hak de stukjes op een plank met een mes iets kleiner.
  • 11 Schenk de olie in een kommetje.
  • 12 Vet de binnenkant van de paashaasvormpjes met een kwastje dun in met een beetje olie en strooi er wat meel in.
  • 13 Schud de vormpjes even tot ze helemaal bedekt zijn en schud het overtollige meel eruit.
  • 14 Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • 15 Voeg de suiker aan de boter toe en klop met de handmixer alles door elkaar en blijf dan kloppen op de hoogste stand tot de boter en de suiker mengen tot een zachte en bleke, romige massa.
  • 16 Breek dan een ei boven de kom en klop dat met de handmixer door het boter-suikermengsel.
  • 17 Blijf kloppen tot je niet meer ziet dat je een ei hebt toegevoegd.
  • 18 Breek nu het volgende ei boven de massa en klop ook dit door het mengsel.
  • 19 Meng op dezelfde manier ook de andere eieren erdoor.
  • 20 Schep een 0.25 van het zelfrijzend bakmeel bij het mengsel en spatel dit er luchtig door.
  • 21 Spatel de rest van het meel in nog drie keer door het beslag.
  • 22 Voeg ook het zout toe en spatel er tot slot de stukjes witte chocolade erdoor.
  • 23 Schenk het beslag in de paashaasvormpjes en zet deze op de bakplaat.
  • 24 Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de cakejes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 25 Steek een satéstokje in het midden en trek het er weer uit.
  • 26 Als het stokje droog blijft zijn de cakejes goed.
  • 27 Als er nog wat beslag aan zit, dan moeten de cakejes nog even bakken.
  • 28 Laat de cakejes drie minuten in de vormpjes afkoelen, leg er dan een bordje op en keer het vormpje met het bordje samen en laat het cakeje op het bordje glijden.
  • 29 Laat de cakejes op een rooster afkoelen.
  • 30 Breek de melkchocolade in stukjes en laat ze in een steelpan met een dikke bodem al roerende op heel zacht vuur smelten tot een gladde saus.
  • 31 Neem de pan van het vuur en bestrijk de cakejes aan de bolle kant van de haasjes royaal met de chocolade.
  • 32 Garneer de haasjes met de snoepjes en laat de chocolade op een koele plek afkoelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.