recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paddenstoelenrisotto met pompoen

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - kleine oranje pompoen (1 )
  • - verse gemberwortel (1 eetlepel)
  • - schenkstroop (1 eetlepel)
  • - olijfolie (7 eetlepels)
  • - rode peper (zonder zaadjes) (1 )
  • - portobello's (4 )
  • - ui (groot) (1 )
  • - risottorijst (400 gram)
  • - witte wijn (100 ml)
  • - paddenstoelenbouillon (1 liter)
  • - parmezaanse kaas (grof geraspt) (50 gram)
  • - parmezaanse kaas
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Halveer de pompoen en verwijder de pitten en draden.
  • 3 Snijd elke helft in 6 parten.
  • 4 Zet de parten pompoen naast elkaar in een braadslede.
  • 5 Meng in een kommetje de gember met stroop, iets minder dan de helft van de olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 6 Snijd de rode peper in dunne reepjes.
  • 7 Roer ook de peperreepjes erdoor en bestrijk de pompoenparten met dit mengsel.
  • 8 Rooster de pompoenparten in de oven in 25-30 minuten mooi bruin en gaar.
  • 9 Bedruip ze af en toe met het bakvet.
  • 10 Snijd de portobello's in plakken.
  • 11 Verwarm een beetje olijfolie in een hapjespan en bak per persoon vier grote plakken portobello's op hoog vuur bruin.
  • 12 Leg ze op een bord.
  • 13 Hak de rest van de portobello fijn.
  • 14 Bak de ui en paddenstoelstukjes 2-3 minuten in het bakvet.
  • 15 Voeg de rest van de olijfolie en de rijst toe en bak alles al roerende tot de rijstkorrels glanzen.
  • 16 Schenk de wijn erbij en laat al pruttelend het vocht verdampen.
  • 17 Voeg dan de helft van de bouillon toe en kook de rijst zonder deksel 18-20 minuten al roerende op zacht vuur tot het een smeuïge risotto wordt.
  • 18 Voeg de resterende bouillon tijdens het koken scheut voor scheut toe.
  • 19 Roer tot slot de geraspte kaas erdoor.
  • 20 Schep een mooie berg risotto in warme diepe borden en zet de parten pompoen erop.
  • 21 Verdeel de plakken portobello erover en garneer met wat krullen Parmezaanse kaas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.