recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paddenstoelensaus

Bijgerecht
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - slagroom (250 ml)
  • - vleesfond of bouillon (3.5 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (0.5 eetlepel)
  • - mosterd (1 volle theelepel)
  • - gemengde paddenstoelen (200 gram)
  • - ui (1 kleine)
  • - boter of bakvet van vlees (25 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui in kleine stukjes.
  • 2 Hak de gemengde paddenstoelen grof.
  • 3 Hak de verse tijmblaadjes fijn.
  • 4 Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt of gebruik bakvet van vlees.
  • 5 Schep de ui en paddenstoelen erdoor en bak de paddenstoelen al omscheppend op matig hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen.
  • 6 Roer de mosterd en tijm erdoor en strooi er zout en versgemalen peper over.
  • 7 Schenk de fond erbij en verwarm alles 2 minuten op hoog vuur, laat wat vocht verdampen.
  • 8 Schenk dan de room erbij en kook het geheel op matig hoog vuur enkele minuten in tot het een lekkere romige saus wordt.
  • 9 Serveer de saus met varkensoester.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.