recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paddenstoelentaart met blauwe kaas

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - roquefort (100 gram)
  • - griekse yoghurt (150 gram)
  • - eieren (4 )
  • - vers bladerdeeg (1 rol)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - kastanjechampignons (250 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Hak de oregano fijn.
  • 4 Snijd de roquefort in stukjes.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur al omscheppend bruin.
  • 7 Schep knoflook, oregano, wat zout en peper erdoor en bak nog heel even mee.
  • 8 Laat iets afkoelen.
  • 9 Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, druk het aan de rand goed aan.
  • 10 Laat de bladerdeeg rommelig over de rand uitsteken.
  • 11 Klop in een kom de eieren met yoghurt en peper los en schep de champignons erdoor.
  • 12 Verdeel dit mengsel in de taartbodem en leg de stukjes kaas erop.
  • 13 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in vijfentwintig tot dertig minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.