recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paddenstoelentaartje

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - kastanjechampignons (250 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - dunne prei (1 )
  • - bladerdeeg (6 plakjes)
  • - eieren (4 )
  • - slagroom (100 ml)
  • - geraspte jong belegen kaas (75 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: eenpersoons ovenschaaltjes (15 cm), ingevet.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180 ?C.
  • 3 Laat het deeg ontdooien.
  • 4 Snijd de champignons in plakjes en de prei in dunne ringen.
  • 5 Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur mooi bruin.
  • 6 Schep de tijm met wat zout en peper erdoor.
  • 7 Schep ze op een bord en bak de preiringen in het bakvet al omscheppend in 2-3 minuten gaar.
  • 8 Bekleed elk ovenschaaltje met 1,5 plakje bladerdeeg en verdeel de prei over de bodem.
  • 9 Leg daarop de gebakken champignons.
  • 10 Klop de eieren los met de room, kaas en wat zout en peper.
  • 11 Schenk het eimengsel over de champignons in de taartjes.
  • 12 Zet de schaaltjes op het rooster een richel onder het midden in de oven.
  • 13 Bak de taartjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Serveer de taartjes in de schaaltjes.
  • 15 Lekker met een salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.