recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paella

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - cocktailgarnalen (125 g)
  • - risottorijst (400 g)
  • - platte peterselie (1 eetlepel)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - sperziebonen (250 g)
  • - groene paprika (1 stuks)
  • - ui (1 )
  • - drumsticks (4 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - chorizo (250 g)
  • - saffraandraadjes (1 envelopje)
  • - kippenbouillon (1 liter)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een gemengde salade.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de chorizo in plakjes; Snijd de groene paprika in blokjes; Snijd de in stukjes; Hak de platte peterselie fijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Verwarm de bouillon met saffraan.
  • 5 Bak de plakjes chorizo in een ovenvaste braadpan met olijfolie zachtjes uit en leg ze op een bord.
  • 6 Bak de drumsticks in het vet rondom bruin en leg ze bij de chorizo.
  • 7 Bak de ui en paprika 2 minuten en voeg de tomaat, sperziebonen en paprikapoeder toe.
  • 8 Bak 2 minuten.
  • 9 Roer de rijst erdoor, schenk de bouillon erbij en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  • 10 Roer regelmatig.
  • 11 Schep dan de chorizo en garnalen erdoor en leg de drumstick erop.
  • 12 Schuif de pan zonder deksel in de oven en verwarm de paella nog 15-20 minuten tot de rijst gaar is.
  • 13 Wijntip: Droge rosé, bijvoorbeeld Larcisse of Rosato Salento.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.