recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pakketje van kabeljauw met venkel

Hoofdgerecht
2 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kerstomaatjes (6 stuks)
  • - verse roomkaas met kruiden (50 g)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - stevige kabeljauwfilet (300 g)
  • - venkelknol (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Halveer de kerstomaatjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Maak de venkel schoon en schaaf deze met een kaasschaaf in flinterdunne plakjes.
  • 4 Verdeel ze over het midden van 2 stukken bakpapier van 40 x 30 cm.
  • 5 Snijd de filet in 2 gelijke stukken en wrijf ze in met citroensap, zout en peper.
  • 6 Leg de vis op de venkel.
  • 7 Schep de roomkaas op de kabeljauw en verdeel de tomaatjes erover.
  • 8 Vouw het bakpapier rond de vis omhoog en tot pakketjes dicht.
  • 9 Leg ze op de bakplaat in het midden van de oven.
  • 10 Laat de vis in 20 minuten gaar worden.
  • 11 Serveer de pakketjes opengevouwen op de borden.
  • 12 Wijntip: Frisse witte wijn (droë steen, Entre Deux Mers, Edelzwicker).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.