recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pakketje van zalm met witte en groene asperges

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - grote stukken bakpapier (4 )
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - zachte boter (50 gram)
  • - sap en rasp van een citroen (0.5 )
  • - verse zalmfilet (4 stukken)
  • - groene asperges (500 gram)
  • - witte asperges (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de verse basilicum heel fijn.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C Schil de witte asperges van onder het kopje naar beneden, schil ze aan de onderkant iets dikker.
  • 3 Schil de groene asperges alleen aan de onderkant.
  • 4 Snijd tot slot bij alle asperges de houtachtige onderkant zo af, dat alle asperges even lang zijn.
  • 5 Kook de witte asperges 3 minuten in een hapjespan met ruim kokend water.
  • 6 Leg de groene asperges erbij en kook ze 1 minuut mee.
  • 7 Laat de asperges nog 5 minuten in het hete water liggen.
  • 8 Laat ze daarna in een vergiet goed uitlekken.
  • 9 Wrijf de stukken zalm in met citroensap en laat ze even liggen.
  • 10 Meng in een kom de roomboter met de citroenrasp, het basilicum en wat zout en versgemalen peper.
  • 11 Spreid de stukken bakpapier uit en leg de witte en groene asperges in het midden met alle kopjes naar dezelfde kant.
  • 12 Leg de stukken zalm op de asperges en schep op elk stuk zalm een flinke klont basilicumboter.
  • 13 Vouw het bakpapier tot een pakketje dicht.
  • 14 Bak de pakketjes op de bakplaat in de oven 10-15 minuten tot de zalm bijna gaar is.
  • 15 Serveer de pakketjes op borden.
  • 16 Lekker met krielaardappeltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.