recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pakketjes van kabeljauw en peterselie

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - bakpapier
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - krulpeterselie4 (1 bosje)
  • - kabeljauwfilet (400 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - venkel (1 )
  • - ovenschotel aardappelgratin (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C en haal de gratin uit de koelkast.
  • 2 Knip per persoon een vel bakpapier van circa 40 x 40 cm.
  • 3 Maak de venkel schoon en snijd in dunne reepjes.
  • 4 Breng op smaak met wat zout en meng de gehakte teen knoflook er doorheen.
  • 5 Snijd de vis in porties van 100 g, leg eventuele wat dunnere stukjes op dikkere stukken zodat u 4 keer ongeveer dezelfde hoogte en dikte hebt.
  • 6 Bestrooi met wat zout en peper.
  • 7 Leg in het midden van ieder stuk bakpapier een kwart van de venkel.
  • 8 Verdeel de stukken vis over de venkel.
  • 9 Strooi de gehakte peterselie er over en besprenkel met de olijfolie.
  • 10 Vouw de punten van het bakpapier bij elkaar boven de vis en sla 2 keer om zodat er geen stoom kan ontsnappen.
  • 11 Maak de pakketjes dicht met een nietmachine of paperclip.
  • 12 Verwijder de folie van de gratin.
  • 13 Bak de gratin en vispakketjes circa 20 minuten in de oven.
  • 14 Lekker met een salade van groene boontjes, tomaat en zwarte olijven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.