recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paksoi met garnalen, shiitakes en noedels

Hoofdgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - sesamolie (2 eetlepels)
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - pikante paprikapoeder (1 theelepel)
  • - cm verse gemberwortel (2 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - wokgarnalen (koeling) (200 gram)
  • - neutrale olie (2 eetlepels)
  • - rode ui (1 )
  • - shiitakes (100 gram)
  • - struik paksoi (1 )
  • - woknoedels (125 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze uitlekken.
  • 2 Was intussen de paksoi en snijd de struik van de bovenkant naar de stronk in repen van 2 cm breed.
  • 3 Houd het groen en wit van de paksoi apart.
  • 4 Snijd de shiitakes in plakjes en de rode ui in dunne partjes.
  • 5 Pers de knoflook.
  • 6 Schil en rasp de gemberwortel.
  • 7 Laat de wok goed heet worden en schenk de olie erin.
  • 8 Verwarm de olie tot er lichte damp af komt.
  • 9 Schep de garnalen met de knoflook, gember en paprikapoeder erdoor en roerbak 1 minuut op hoog vuur.
  • 10 Schep de garnalen op een bordje.
  • 11 Schep de uipartjes en shiitakes door de hete olie in de wok en roerbak 1 minuut.
  • 12 Voeg dan de witte repen paksoi erdoor en roerbak 2 minuten.
  • 13 Schep vervolgens de groene paksoi erdoor.
  • 14 Roerbak 1 minuut tot de groene bladeren beginnen te slinken.
  • 15 Schep dan de woknoedels, garnalen, sojasaus en sesamolie erdoor en warm het gerecht al omscheppend nog 2 minuten door.