recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pangafilet met romige kerriesaus

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - olie (3 eetlepels)
  • - milde kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - sinaasappel, geraspt en geperst (1 )
  • - versgemalen zwarte peper
  • - pangafilets (4 )
  • - crème fraîche (125 ml)
  • - verse korianderblaadjes (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Meng in een kom de olie met kerriepoeder, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak.
  • 2 Bestrijk de pangafilets ermee en laat ze 5 minuten marineren.
  • 3 Rooster de pangafilets in een droge koekenpan in 6 à 8 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig om.
  • 4 Leg de vis op vier borden en houd ze warm.
  • 5 Roer het sinaasappelsap door het bakvet, kook dit even in en roer de crème fraîche erdoor.
  • 6 Warm door tot de saus goed van dikte is.
  • 7 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 8 Schep de saus over de vis en strooi de koriander erover.
  • 9 Lekker met puree en wortelsalade.
  • 10   Voedingswaarde per portie 1430 kJ/340 kcal, 31 gram eiwit, 23 gram vet waarvan 15 gram onverzadigd, 4 gram koolhydraten
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.