recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pangasiusrolletjes met sjalotjes en saffraanroom uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - ovenschaaltjes (4 kleine)
  • - parmezaanse kaas (50 gram)
  • - slagroom (250 ml)
  • - saffraandraadjes (2 enveloppe)
  • - pangasiusfilet(s) (5 )
  • - citroenmelisse (2 eetlepel(s))
  • - medium dry sherry (100 ml)
  • - sjalotjes (4 )
  • - boter (25 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C; snipper de sjalotjes fijn; hak de citroenmelisse fijn; rasp de Parmezaanse kaas.
  • 2 Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalotjes heel zachtjes glazig.
  • 3 Voeg de sherry toe en laat het vocht verdampen.
  • 4 Roer de citroenmelisse en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
  • 5 Halveer de visfilets in de lengte en strijk de sjalotjes erover uit.
  • 6 Rol de filets op en zet ze rechtop in de ovenschaaltjes.
  • 7 Wrijf in een vijzel de saffraandraadjes fijn met de afgemeten hoeveelheid zout en meng de room erdoor.
  • 8 Schenk de room over de visrolletjes en strooi de kaas erover.
  • 9 Schuif de schaaltjes in de oven en laat de vis in 25 minuten gaar en goudbruin worden.
  • 10 Serveer de schaaltjes op borden.
  • 11 Lekker met gestoomde groene groenten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.