recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Panna cotta met groene thee en lychees

Nagerecht
4 personen
230 min
Ingrediënten
  • - gelatine (3 blaadjes)
  • - slagroom (400 ml)
  • - groene thee met citroen (1 zakje)
  • - dunne plakjes verse gember (2 )
  • - suiker (60 gram)
  • - lychees (12 )
  • - munt (4 toefjes)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: kleine schaaltjes of kopjes (inhoud 125 ml) dun ingevet.
  • 2 Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een bak met koud water.
  • 3 Breng in een steelpan de helft van de room met het zakje groene thee en de stukjes gember aan de kook.
  • 4 Laat de room 5 minuten zachtjes trekken.
  • 5 Verwijder dan het theezakje en de gember.
  • 6 Voeg de suiker toe en los deze al roerende op in de room.
  • 7 Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze al roerende op in de hete room.
  • 8 Laat het roommengsel afkoelen tot het gelei-achtig wordt (10-15 minuten).
  • 9 Klop de rest van de room stijf en spatel het afgekoelde roommengsel er luchtig door.
  • 10 Schep de room in de schaaltje, strijk de bovenkant glad en laat de panna cotta in de koelkast in 2-3 uur opstijven.
  • 11 Pel de lychees, halveer ze en verwijder de pit.
  • 12 Maak de panna cotta aan de rand van de schaaltjes los door er met je vinger op te drukken.
  • 13 Leg op elk schaaltje een bord.
  • 14 Keer ze samen, schud even en laat de panna cotta op de bordjes glijden.
  • 15 Verdeel de lychees rond de panna cotta en garneer met een toefje munt.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.