recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pannenkoeken gevuld met champignons

Lunch
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - (kastanje)champignons (250 g)
  • - boter (25 g)
  • - verse tijmblaadjes (0.5 eetlepel)
  • - verse roomkaas met kruiden (125 g)
  • - achterham (100 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - pannenkoeken (kant-en-klaar) (4 )
  • - bieslook (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de achterham in reepjes; Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm.
  • 2 Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • 3 Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in 3-4 minuten mooi bruin.
  • 4 Laat het vocht verdampen.
  • 5 Schep de tijm en verse roomkaas erdoor.
  • 6 Laat de kaas al roerend smelten tot een saus.
  • 7 Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • 8 Verwarm de pannenkoeken volgens de aanwijzingen, leg ze op vier borden en schep de champignons met saus erop.
  • 9 Strooi de bieslook erover en klap de pannenkoeken dubbel.
  • 10 Wijntip: Rijke witte wijn, droog (chardonnay) of mild zoet (Bordeaux moelleux).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.