recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pannenkoekrolletjes met ham en ananas hoofdgerecht

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - wortelsalade (150 gram)
  • - achterham in plakjes (150 gram)
  • - verse roomkaas (200 gram)
  • - boter (50 gram)
  • - geraspte belegen kaas (50 gram)
  • - melk (300 ml)
  • - ei (1 )
  • - zelfrijzend bakmeel (125 gram)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - verse ananasstukjes (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de stukjes ananas in kleinere stukjes en meng ze met de bieslook.
  • 2 Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout.
  • 3 Breek het ei erboven en voeg al kloppend met de handmixer de melk toe.
  • 4 Klop ook de geraspte kaas erdoor.
  • 5 Smelt een klontje boter in een koekenpan (24 cm).
  • 6 Schep een soepopscheplepel halfvol met beslag en laat het beslag terwijl je de koekenpan schuin houdt over de panbodem uitvloeien.
  • 7 Bak de pannenkoek tot de bovenkant bijna droog is.
  • 8 Keer de pannenkoek met behulp van een deksel en bak de onderkant goudbruin.
  • 9 Bak zo nog 5 pannenkoeken.
  • 10 Bestrijk de pannenkoeken met verse roomkaas/zuivelspread en bedek ze met plakjes ham.
  • 11 Leg aan een kant een reep ananas-stukjes en rol de pannenkoeken stevig op.
  • 12 Snijd de rollen in stukken van stukken van 4 cm.
  • 13 Verdeel de wortelsalade over borden en zet de pannenkoekrolletjes er rechtop tussen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.