recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Panzanella - tomatensalade met brood

Lunch
1 personen
40 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - verse basilicum (1 eetlepel)
  • - knoflook (fijngehakt) (1 teen)
  • - red pearl tomaten (rijp) (4 )
  • - bruin brood (1 flinke snee)
Bereidingswijze
  • 1 Rooster de snee bruin brood (of wit vloerbrood) in een broodrooster en snijd ze in blokjes.
  • 2 Snij de tomaten in stukjes.
  • 3 Hak de knoflook en de groene kruiden fijn.
  • 4 Meng de blokjes brood in een afsluitbare kom met de stukjes tomaat, de knoflook en het basilicum (of peterselie).
  • 5 Strooi er naar smaak wat zout en peper over en sprenkel de olijfolie erover.
  • 6 Schep alles goed door elkaar en laat de salade tenminste een half uur staan.
  • 7 Zo kan het vocht van de tomaten in het brood trekken.
  • 8 Neem de salade mee in de afgesloten kom.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.