recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Papardelle met spruitjes en champignons

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - pastakookvocht (150 ml)
  • - oude 30+ kaas (75 gram)
  • - gedroogde tijm (0.5 theelepel)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - champignons (400 gram)
  • - ui (groot) (1 stuks)
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - pappardelle (of tagliatelle) (300 gram)
  • - spruitjes (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Maak de spruitjes schoon en halveer deze.
  • 2 Kook de spruitjes in ruim kokend water met wat zout in 8 minuten beetgaar.
  • 3 Laat ze goed uitlekken.
  • 4 Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen.
  • 5 Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt al omscheppend rul.
  • 6 Snijd de ui in halve ringen en halveer de champignons.
  • 7 Schep de ui, champignons, paprikapoeder en tijm erdoor en bak alles nog 4 minuten.
  • 8 Schep de spruitjes erdoor en voeg de pastakookvocht toe.
  • 9 Laat alles nog 3-4 minuten zachtjes sudderen.
  • 10 Schep de uitgelekte pappardelle erdoor en serveer de pasta in diepe borden.
  • 11 schaaf de kaas in dunne plakjes en leg de plakjes kaas erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.