recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pappardelle met geroosterde champignons en ham

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - 30+ kaas extra gerijpt (75 gram)
  • - hamblokjes (200 gram)
  • - pappardelle (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - oreganoblaadjes (vers) (2 eetlepels)
  • - kerstomaatjes (250 gram)
  • - rode uien (2 )
  • - champignons (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Snijd grote champignons door de helft.
  • 3 Snijd de ui in partjes.
  • 4 Hak de oregano fijn.
  • 5 Snijd de kaas in dunne plakjes.
  • 6 Verdeel de champignons met de ui en tomaat in een kleine braadslede of lage ovenschaal en schep ze om met zout, versgemalen peper, oregano en olijfolie.
  • 7 Rooster de champignons 15 minuten in de oven.
  • 8 Schep ze af en toe om.
  • 9 Kook de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 10 Schep de hamblokjes door het champignonmengsel en verwarm alles nog 5 minuten in de oven.
  • 11 Giet de pasta af en verdeel de pappardelle over diepe borden.
  • 12 Schep de geroosterde champignons met ui, tomaat en ham erop.
  • 13 Leg de plakjes kaas erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.