recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pappardelle met venkel en ansjovis

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - geraspte 30+ kaas (50 gram)
  • - pappardelle (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ansjovisfilet (4 )
  • - zwarte olijven zonder pit (50 gram)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - ui (1 )
  • - venkelknollen (groot) (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de venkelknollen in zes parten per persoon.
  • 3 Snijd de ui in parten.
  • 4 Halveer de olijven.
  • 5 Hak de ansjovisfilets fijn.
  • 6 Pers de knoflook.
  • 7 Verdeel de venkelparten, ui, kappertjes en olijven in een ovenschaal en maal er zwarte peper boven.
  • 8 Meng de ansjovis met de knoflook en olijfolie en schep dit over de venkel.
  • 9 Bak de venkel afgedekt met een stuk bakpapier in de oven in 25-30 minuten gaar.
  • 10 Kook de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 11 Giet de pasta af en verdeel de pappardelle over diepe borden.
  • 12 Schep de venkel met ansjovis erover.
  • 13 Strooi er wat kaas over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.