recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pappardelle met verse paprikasaus en chorizo

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - verse basilicumblaadjes (1 handje)
  • - pappardelle (300 gram)
  • - rijpe tomaten (600 gram)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - rode paprika (1 )
  • - ui (1 )
  • - chorizo (vleeswaren) (150 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de olijfolie in een pan en bak de plakjes chorizo – in gedeelten – zachtjes uit.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de paprika in stukjes.
  • 4 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 5 Leg de chorizo op een bord en bak de ui en paprika zachtjes in het bakvet.
  • 6 Schep de paprikapoeder en tomaten erdoor en laat alles afgedekt 10-15 minuten zachtjes sudderen.
  • 7 Kook de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 8 Pureer de paprikasaus met de staafmixer tot een gladde saus.
  • 9 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 10 Verwarm de saus nog 2-3 minuten.
  • 11 Giet de pasta af en verdeel de pappardelle over diepe borden.
  • 12 Schep de paprikasaus erover en leg de chorizo en basilicum erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.