recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paprika-vissoep met mosselen, garnalen en mierikswortelroom

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - gegrilde rode paprika's uit pot (3 stuks)
  • - vissoep (pot) (1 liter)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - verse mosselen (12 stuks)
  • - garnalen (8 grote)
  • - mierikswortel (potje) (1 eetlepel)
  • - Crème fraîche (4 eetlepels)
  • - cognac (2 eetlepels)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - water (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Was de mosselen, ontdooi de garnalen.
  • 2 Pureer de paprika's met het water in een hoge kom met de staafmixer of in de blender en roer de puree door de vissoep.
  • 3 Verwarm de olijfolie in een hapjespan, leg de mosselen en garnalen erin en laat ze afgedekt op matig hoog vuur in 6-8 minuten gaar worden.
  • 4 Meng de mierikswortel met wat zout en peper door de crème fraîche.
  • 5 Verwarm de vissoep op zacht vuur en breng de soep op smaak met cognac, zout en peper.
  • 6 Schep de vissoep in diepe borden en leg de mosselen in de schelp en de garnalen erin.
  • 7 Schep in het midden een lepel room en strooi de bieslook erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.