recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paprika-vissoep met oregano

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kabeljauwfilet (300 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - citroen (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode paprika's (2 )
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - vissoep (1 liter)
  • - verse oreganoblaadjes (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kabeljauw in vier gelijke stukken.
  • 2 Pers de citroen.
  • 3 Wrijf de kabeljauw in met zout, peper en citroensap en laat de vis even liggen.
  • 4 Hak de knoflookteentjes klein.
  • 5 Snij de paprika in blokjes.
  • 6 Verwarm twee eetlepels olijfolie in een soeppan en smoor de knoflook en paprika afgedekt in vijf minuten heel zachtjes gaar.
  • 7 Roer de helft van de paprikapoeder erdoor, bak een minuut en blus het geheel af met de wijn.
  • 8 Roer de vissoep erdoor en pureer alles met de staafmixer mooi glad.
  • 9 Warm de soep zachtjes door en breng op smaak met zout, peper en wat citroensap.
  • 10 Dep de stukken vis droog en bestrijk ze met olijfolie.
  • 11 Bak ze in een hete grillpan in vier to zes minuten mooi bruin en gaar.
  • 12 Schep de hete vissoep in diepe borden en leg een stuk kabeljauw in het midden.
  • 13 Garneer met oregano.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.